Εργασιακή ενσωμάτωση των νέων, ηλικίας έως 34 ετών. Ημερίδα 16 Ιανουρίου 2015

Ο κ. Σωτήρης Χτούρης, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος ¨Διαδικασίες κοινωνικής ένταξης και ένταξης στην αγορά εργασίας των νέων σε περίοδο οικονομικής κρίσης – In4Youth¨ και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας πεδίου καθώς και τα ευρύτερα συμπεράσματα σχετικά με την κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση των νέων, ηλικίας έως 34 ετών.

Η έρευνα, εστιάζει στην αποτύπωση μίας ολοκληρωμένης και λεπτομερούς εικόνας της κατάστασης της ελληνικής νεολαίας, σε συγκριτικό επίπεδο με αντίστοιχες ευρωπαϊκές έρευνες, παρέχοντας χρήσιμα συμπεράσματα για το ανθρώπινο και πολιτισμικό κεφάλαιο της ελληνικής νεολαίας.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί σε Ημερίδα που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 (ώρα προσέλευσης 9:30π.μ.) στην Αίθουσα «ΑΛΚΗ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ», Νέο Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Επισημαίνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης “ΑΡΙΣΤΕΙΑ” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” με Δικαιούχο τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Πληροφορίες : Εργαστήριο Κοινωνικής & Πολιτισμικής Ψηφιακής Τεκμηρίωσης, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τηλ. 22510-36526, 36531.

~ by chtouris on January 12, 2015.

Leave a comment